bilim

Sonsuza Kadar Yaşayabilir misiniz? (Vsauce3) | Video

 

Vsauce, ben van Helsing. Dr. Jake van Helsing. Duydum ki içeride hasta olan biri var.

Bu çok güzel Kesinlikle harika; şu kokuyu alabiliyor musunuz? Havadaki hastalık kokusunu. Havadaki hastalık kokusunu gerçekten alabilirsiniz. Hayır, gerçekten. Benim haricimdeki bazı doktorlar, hastalandığımızda feromonlarımızın değiştiğini gösteren çalışmalar yaptılar. Mesela biri diyabetse, nefesi bozuk veya ekşimsi gelir.

Hasta burada mı? Aman tanrım; bu çok merak uyandırıcı.

Tamamdır… Bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber, çalışma odanız bir harika. İç mimarınızı tebrik ediyorum. Kötü haber ise bu adam artık hayatta değil. Yani oldukça ölü.

Bildiğiniz gibi, öldüğünüzde bazı ilginç şeyler olur. Bazı kısımlarınız hâlâ hayattadır. Örneğin hücrelerinizin birçoğu bunun farkında değillerdir ve çalışmaya devam ederler. Fakat, öldüğünüz zaman kalbiniz atmayı bırakır ki bu da oksijenin organlara gitmesini engeller. Oksijen olmadan beyin, bedensel işlevleri düzenleyemez ve bilinci destekleyemez.

Bu noktada hücreler ölmeye başlar. Ama bağırsaklarınızdaki toplam 4 pound [~2 kg] kadar bakteri topluluğu hâlâ hayattadır ve herhangi bir bağışıklık sistemi onları durdurmadığı için, sizi içeriden tüketmeye başlarlar.

Ancak bu bizim peşinde olduğumuz şey değil midir? Hayatı kovalamak… Unutulmamak için sonsuza kadar yaşam yetisine sahip olmak.

Hadi şimdi sonsuz yaşamı hayal edelim…

 

İnsanlar tarih boyunca ölümsüzlüğü aradılar. Peki ölümsüzlüğü bulabilen oldu mu? Eğer sonsuza kadar unutulmamak bir tür ölümsüzlük sayılabilirse, belki de bazı insanların gerçekten ölümsüz oldukları söylenebilir. Vsauce3’ten Jake’in hazırladığı video sizlerle…

 

İyi seyirler…