haberteknoloji

BMW’nin yeni motorsikleti ile TRON’a bir adım daha yaklaşıyoruz

BMW yeni duyurduğu Vision Next 100 adlı modeli ile bizleri TRON’a bir adım daha yaklaştırıyor. Yeni tasarımda, kask yerine gözlükler, koruyucu giysiler yerine hafif giysiler ve devrilmeyi önleyen sistem ile desteğe gerek kalmaması öne çıkıyor. Araç, şu ana kadar üretilmiş en güvenli motorsikletlerden biri olarak gösteriliyor.

BMW Motorrad tasarım ekibi lideri Edgar Heinrich “Motorsiklet bana gündelik hayattan bir kaçış imkanı veriyor. Bindiğim andan itibaren, mutlak özgürlükten başka bir şey hissetmiyorum” diyor. Yeni tasarım da bu özgürlüğü besleyecek şekilde düşünülmüş.

20161410_bmwnin-yeni-motorsikleti_fig01

Fig.1. Tasarımda, 1982 tarihli oyunun grafiklerine sadık kalınmış

Yeni tasarımda, koruyucu zırh parçalarının yerini, hafif kumaştan üretilmiş, içerisine farklı miktalarda hava alıp vererek vücut ısısını koruyacak bir kıyafet alıyor. Kıyafetin olası bir kaza sırasında ne kadar koruyucu olduğuna dair bir bilgi verilmemiş.

20161410_bmwnin-yeni-motorsikleti_fig02

Fig.2. Devrilmeme özelliği şimdiden burada, kamyonlar tarafından sıkıştırılmama özelliği ise henüz geliştiriliyor

Kaskın yerini alan akıllı gözlükler ile de, sürücüye sürüşü konusunda yardımcı olacak görüntüler ekrana geliyor. Akıllı cihaz, sürücü çevresinde nelerin olduğu ve yol durumu ile ilgili kesintisiz bilgi akışı sağlıyor; böylece belki de emniyet şeridinden ilerlerken, polis araçlarını önceden bilebileceğiz. Gözlüğün tek başına yüz felci, kronik sinüzit veya öndeki kamyondan düşmesi olası hafriyat parçaları konusunda nasıl bir koruma sağlayacağı ise belirsiz.

20161410_bmwnin-yeni-motorsikleti_fig03

Fig.3. Bir saat daha bekleyelim, şu servisler dağılsın

Eskisinden çok daha estetik, çok daha teknolojik bir araç ile trafikte çakılmak için bir süre daha beklememiz gerekiyor gibi görünüyor.

Kaynak: BMW Motorrad