haber

Vine öldü, cenazesi Medium’dan kaldırıldı

Twitter, Vine’a devam etmeme kararı aldı ve kararı Twitter ile Medium’dan duyurdu. Uygulamanın “önümüzdeki aylarda” kapatılacağı söyleniyor.

Vine, Haziran 2012 yılında yayına başlamış ve Ekim 2012’de de Twitter tarafından satın alınmıştı. Twitter, kârlılık konusunda yaşadığı zorlular nedeniyle 350 çalışanının işine son verme söylentilerinden sonra, Vine’ı da kapatma kararı aldı.

20161029_vine_oldu_cenazesi_mediumdan_kaldirildi_fig01

Fig.1. Alıcı bulmakta zorlanan Twitter’a, fiyatı 10-15 TL civarlarına indiğinde, RAOST olarak teklifimizi sunacağız (görsel: NYTimes)

Uygulama ve sitenin var olan videoların izlenmesi ve indirilmesi için yayına devam edeceği belirtilirken, kullanıcıların yeni videolar yükleyemeyecekleri belirtildi. Uygulama ve site konusunda başka bir değişiklik olacağı takdirde, bunun da duyurulacağı söyleniyor.

Teşekkürler. Teşekkürler. Tüm yaratıcılara – zamanında uygulamamıza şans verdiğiniz için teşekkürler. Yıllar içinde onu olduğu hale getiren takım arkadaşlarına – katkılarınız için teşekkürler. Ve elbette, her gün izlemek ve gülmek için gelenlere, teşekkürler.(1)

Tabii buradaki önemli sorulardan biri de bu gelişmelerin, kariyer olarak Vine fenomenliğini benimsemiş meslek olarak bu işi yapan kişileri nasıl etkileyeceği.

Kaynaklar: (1)Medium, NYTimes, Gizmodo