filmhaber

Valerian’ın ilk fragmanında bir bilimkurgu filminden beklenecek her şey var

 
Luc Besson’un yeni filminin ilk fragmanı yayımlandı. Fragman bilimkurgu meraklılarının hoşuna gidecek görünüyor. Farklı ırklar, dev uzay gemileri, robotlar ve bol bol aksiyon da dahil olmak üzere, bir bilimkurgu severin gözüne hitap edecek her şey 2 dakikalık fragman içinde hazır.
 

 
Luc Besson’un söylediğine göre, ikinci fragmanı Ocak’ta ve bunun ardından da bir üçüncü fragmanı izleyebileceğiz. Ayrıca, diyor ki, “bir fragmanda yer alan sahneyi, diğerinde görmeyeceksiniz.” Göreceğiz.
 
20161110_valerian_fig01

Valerian film afişi (görsel: Wikipedia)

 
Valerian filmi, “Valérian et Laureline” adlı, 1967-2010 arasında yayımlanmış bir Franko-Belçika çizgi romanı; hatta yayım şirketi Dargaud’un en çok satan 5 çizgi roman serisinden biri olduğu söyleniyor (1).
 
Filmin konusu ise şöyle:

Valerian ve Laureline devlet için çalışan, evren çapında düzeni sağlamaktan sorumlu özel ajanlardır. Valerian, meslektaşına, profesyonel ilişkilerinin dışında da, belli etmekten çekinmediği romantik bir ilgi duymaktadır. Fakat Valerian’ın, kadınlarla olan geçmiş ilişkileri ve Laureline’ın muhafazakâr değerleri ile birleşince, Laureline’ın mesafesini korumasına neden olmaktadır.
 
Amirlerinin emri ile evrenin dört köşesinden bin ırkın yaşadığı, durmak nedir bilmeden genişleyen galaksilerarası şehir Alpha’daki bir göreve atanırlar.
 
Alpha’nın 17 milyon sakini, zaman içerisinde, tüm sakinlerin iyiliği için farklı yeteneklerini, farklı teknolojilerini ve kaynaklarını birleştirmişlerdir.
 
Fakat Alpha’da yaşayanlar arasında farklı amaçları olanlar da vardır; hatta bilinmeyen bazı güçler nedeniyle, insan ırkını büyük tehlikeler beklemektedir. (1)

…ve olaylar gelişir deyip, beklememizi sürdürüyoruz.
 
Kaynaklar:
 
(1) Wikipedia, Io9, Birth Movies Death