filmhaber

Blade Runner 2049’un ilk fragmanı karşınızda

 

Philip K. Dick’in ölümsüz romanı “Androidler elektrikli koyun mu düşler?”den [Do androids dream of electric sheep] Bıçak Sırtı [Blade runner] adlı, bilimkurgu/noir türündeki filmin devamı olarak duyurulan”Blade Runner 2049″a ait ilk fragman yayımlandı.

Filmin yönetmenliğini, yakında zamanda vizyona giren Geliş’in [Arrival] de yönetmeni olan Denis Villeneuve üstlenirken, ilk filmin yönetmeni olan Ridley Scott da filmin prodüktörü olarak karşımızda.

Blade Runner 2049, ilk duyurulduğu andan itibaren sinema severer tarafından kuşkuyla karşılandı. Kendi içinde tamamlanmış olan ve hikâyesinin düşünsel derinliği ile görsel açıdan son derece tatmin edici ilk filmin seviyesine ulaşmasının güç olduğu; filmin isminin ticari kaygılar ile devam ettirildiğini düşünen bir kitle mevcut. İlk filmin mirasına nasıl sahip çıkacağını ancak vizyona girdikten sonra göreceğiz.

Filmin konusu ise şu şekilde özetlenmiş:

İlk filmdeki olaylardan otuz yıl sonra, yeni bir [blade runner], LAPD’den memur K (Ryan Gosling), uzun zamandır gizli kalmış, toplumdan geri kalanı da kaosa sürükleyebilecek bir sırrı açığa çıkarır. K’nın keşfi, onu, otuz yıldır kendisinden haber alınamayan eski bir LAPD [blade runner]’ı olan Rick Deckard’ı (Harrison Ford) aramak zorunda bırakır.

Filmin Amerika’da 10 Ekim 2017’de vizyona girmesi planlanıyor. Fragmanı burada izleyebilirsiniz:

Kaynaklar: Birth. Movies. Death., Entertainment Weekly