film

Dünya’nın sonunda bir film: Terminus

 
Yakın gelecekte, dünya nükleer silahların kullanılmasına giderek yaklaşan bir savaş içerisindedir. Bu sırada, devlet ajanları, Dünya’ya düşen bir meteor tespit ederler. Meteora ait parçalara ulaşamasalar da, meteor ile temasa geçen kör bir adamın, görüş yeteneğini geri kazandığını öğrenirler. Bu sırada, bir oto tamir atölyesinde çalışan David Chamberlain (Jai Koutrae) ikinci bir meteor nedeniyle kaza yapar ve meteor sayesinde gerçek olmayacak bir hızla iyileştiğini fark eder. Bu noktadan sonra David, bildiklerini devlet görevlilerinden saklamaya karar verir.
 

 
Terminus, özellikle ana akım bilimkurgu filmlerinin aksine oldukça yavaş ve karakterlerin duygusal dünyalarını da yansıtmaya çalışan bir film olmasıyla, aksiyon, macera arayan izleyicilere pek de hitap eden bir film değil. Film, bilimkurgu ögeleri etrafında, eşini kaybetmiş bir babanın, üniversite çağında olan kızının okuyabilmesi için verdiği mücadele ile, savaşta bacağını kaybetmiş genç bir adamın, ülkesine geri döndüğünde hayatın içerisine dahil olmaya çalışırken mücadele ettiği zorlukların kesiştiği noktada gerçekleşen doğaüstü görünen olayların hikâyesini anlatıyor.
 
Ancak insanların hızla kendi sonuna yaklaşan bir dünyada yaşadıkları kayıplarla başa çıkma çabaları, işsizlik ve savaş ile şekillenen hayatlarına devam etmeye çalışan, gerçekçi ve derin karakterleriyle benzerlerinden ayrılan keyifli bir film. Düşük bütçeli bilimkurgu filmlerini de takip eden film severlerin keyif alacağına inandığımız bir yapım olmayı başarıyor.
 

 
Orijinal adı: Terminus
Yapım yılı: 2015
Yönetmen: Marc Furmie
Tür: Bilimkurgu – Dram
IMDB puanı: 5,4 (4.646 oy ile)
İlgili bağlantılar: Terminus (2015)@Wikipedia, Terminus (2015)@IMDB