film

Düşünce ile eylem arasındaki fark: Listening

 
David (Thomas Stroppel) ve Ryan (Artie Ahr) iki parasız ancak son derece zeki Caltech öğrencisidir. İnsan düşüncelerini bilgisayara aktarma konusunda başarılı olma noktasına çok yakın olmalarına rağmen, süreci yeterince hızlı gerçekleştirme konusunda tıkanmışlardır. Bu sırada, borçları nedeniyle evlerini ve tüm ekipmanlarını da kaybetme noktasına gelirler. Ancak sonradan aralarına katılan Jordan (Amber Marie Bollinger), bir bilgisayar kullanmak yerine, başka bir insan daha kullanmayı önerdiğinde, olayların seyri değişir. Şimdi arkadaşların elinde, devletin de sahip olmak isteyeceği bir buluş vardır.
 

 
Listening, düşük bütçeli olmasına rağmen özenli işlenişi ile izleyiciyi sıkmayan mütevazı bilimkurgu filmlerinden. Özellikle karakterlerin, hayatın zorlukları içinde var olmaya çalışan, gerçek sorunları olan gerçek karakterler olması filmin artılarından. Ayrıca filmde tartışılan, teknolojinin hayatımızdaki yeri arttıkça, ihtiyaçlarımızı karşılamak için mi yoksa yapay ihtiyaçlar yaratmak için mi var olduğu noktasının güncelliği, her geçen gün daha geçerli bir hale geliyor. Ancak filmin eksisi olarak, ortaya attığı tartışmayı filmin geneline oldukça yüzeysel bir şekilde yayması ve tartışmanın sonuna kadar gitmemesi sayılabilir.
 
Yine de, Listening, aksiyon ve macera tarafı ağır basmayan, görece yavaş tempolu ve gerçekçi karakterleriyle abartısız ve büyük iddiaları olmayan bir bilimkurgu filmi izlemek isteyen izleyiciler için güzel bir tercih.
 

 
Orijinal adı: Listening
Yapım yılı: 2014
Yönetmen: Khalil Sullins
Tür: Bilimkurgu – Dram, gerilim
IMDB puanı: 5,6 (2.359 oy ile)
İlgili bağlantılar: Listening (2014)@IMDB