film

Evrim (2014)

 
Will Caster (Johnny Depp), yapay zekâ konusundaki çalışmaları ile ünlenmiş bir bilim insanıdır. Yapay zekânın, insan evrimindeki bir sonraki basamak olacağını, insanı “aşacağını” savunmaktadır. Bu sırada, çalışmaları nedeniyle, teknoloji karşıtı, gerici bir terör örgütünün eyleminde, ölümcül şekilde yaralanır. Bu olaydan sonra eşi Evelyn Caster (Rebecca Hall) ve yakın arkadaşı Max Waters (Paul Bettany), birlikte geliştirdikleri teknolojiyi kullanarak, Caster’ın bilincini bir bilgisayar sistemine yüklemeye karar verirler.
 

 
Transcendence, sorduğu iddialı sorular, yüksek bütçesi ve kendi sorduğu sorulara getirdiği ilgisiz yanıtlarla, altına girdiği hiçbir noktayı gerçekleştiremiyor denebilir. Eğer, yapay zekâ türüyle gerçekten ilgiliyseniz, elbette izlemek isteyeceğiniz bir film ancak, maalesef film, tartışmaya herhangi bir derinlik getiremiyor. Bunun en önemli nedeni, Tanrısal gibi resmedilmek istenen bir yapay zekâya, aynı zamanda gayet insani duygular, insani eksiklikler katılmış ve bunların kurguya sirayet etmesine izin verilmiş olması.

Transcendence: Biz anlamıyoruz, kimse de anlamayacak


Transcendance, ne kadar iddialı kastı, efektleri ve konusu olursa olsun, başka, bir seçeneğiniz kalmayana kadar izlenmesini tavsiye etmediğimiz bir film. Transcendence filmi ile ilgili, Raost.net ekibi olarak hazırlamış olduğumuz inceleme yazısını buradan okuyabilirsiniz.
 

 
Orijinal adı: Transcendence
Yapım yılı: 2014
Yönetmen: Wally Pfister
Tür: Bilimkurgu – Dram, gerilim
Alt tür: Yapay zekâ
Yapay zekâ türü: Tanrısal (yersen)
IMDB puanı: 6.3 (178.803 oy ile)
İlgili bağlantılar: Transcendence (2014)@Wikipedia, Transcendence (2014)@IMDB, Transcendence (2014)@RAOST