film

Paradox (2016): Asıl paradoks bu filmin var olması

 
Bir grup genç ve başarılı bilim insanı, Landau (Malik Yoba) isimli zengin bir işadamının son derece gizli tuttuğu bir proje kapsamında, zamanda yolculuk yapmalarını sağlayacak bir makina inşa ederler. Yapımı tamamlandığında, makinayı denek için Jim’i (Adam Huss), kendilerini beklemesi için, zamanda 1 saat ileri gönderirler. Ancak Jim, birkaç dakika sonra, beklenmedik bir şekilde geri döndüğünde, 1 saat içerisinde ekiptekilerin öldürüldüğünü söyler.
 

 
Paradox filmi, ismini zamanda yolculuğun yaratabileceği bir paradoks türü olan, “nedensellik paradoksu”ndan alıyor. Bu paradoks şu şekilde düşünülebilir: Bir arkadaşınızdan bir kitap aldığınızı düşünün. Sonra zamanda geriye gidip arkadaşınıza aynı kitabı ödünç verin. Şu durumda, arkadaşınız, kitabı sizden ödünç almasaydı, size ödünç veremeyecekti. Kapalı bir döngü olarak düşünüldüğünde, hangisi önce gelir? Veya başka bir açıdan bakıldığında, o kitabı geri vermediniz diye yakanıza yapışırken, sizin aslında bir seçeneğiniz var mıydı?

Paradox (2016): Zamanda yolculuk üzerine birkaç gereksiz not


Paradox’un, zamanda yolculuk filmleri arasında, “nedensel döngü” olarak tanımlanan alt türe ait bir film olarak, kendisinden önceki filmlerin oldukça gerisinde kaldığı söylenebilir. Kötü oyunculuklar, gerçek dışı karakterler, kötü efektler, tutarsız olmasa da kesinlikle özensiz bir senaryo ile, Paradox’u yalnızca zamanda yolculuk filmlerinin en kararlı fanlarına öneriyoruz.
 

 
Orijinal adı: Paradox
Yapım yılı: 2016
Yönetmen: Michael Hurst
Tür: Bilimkurgu – Aksiyon, gerilim
Alt tür: Zamanda yolculuk
Zamanda yolculuk türü: Nedensel döngü
IMDB puanı: 4.6 (1.546 oy ile)
İlgili bağlantılar: Paradox (2016)@Wikipedia, Paradox (2016)@IMDB, Paradox (2016)@RAOST