haber

UFO meraklısı Brezilyalı bir kişi ardında 14 şifreli kitap bırakarak ortadan kayboldu

Brezilyalı Bruno Borges, ardında 14 adet şifreli kitap, mesajlarla kaplı bir oda ve Giordano Bruno’nun heykelini bırakarak ortadan kayboldu…

 

Bu aralar sosyal medyada, Brezilya’da ortadan kaybolan bir gencin geride bıraktığı tuhaf odaya ilgili haberler dolaşıyor. Haberler büyük ihtimalle sahte veya bir şeyin viral reklamı. Ancak yine de bu kadar emek verilmiş olduğu için bir göz atmayı hak ediyor.

Daily Mail’ın haberine göre Bruno Borges, bir ay boyunca odasına kapandıktan sonra, arkasında 14 şifreli kitap ve odasının tüm duvarlarını kaplayan şifreli mesajlar ve Illuminati‘ye ait olduğu iddia edilen semboller ile Giordano Bruno‘nun bir heykelini bırakarak ortadan kayboldu.

Habere göre, Borges’in ailesi, son bir aydır tatildeydi. Borges bu süre içerisinde kız kardeşi ile birlikte evde kalmıştı ve hummalı bir şekilde “projesi” üzerinde çalışıyordu. Borges, aynı zamanda takıntı derecesinde bir UFO meraklısıydı.

Ailesinin söylediğine göre, tatile çıktıklarında Borges’in odası normaldi. 25 gün sonra tatilden döndüklerinde ise tüm duvarlar anlaşılmaz yazılar ve semboller ile kaplanmış, ve odaya bırakılmış kapaklarında roma rakamları yazılı 14 kitap ile karşılaştılar.

Bruno Borges (24), habere göre, son bir aydır “Dünyayı iyi yönde değiştirecek 14 kitap üzerinde çalıştığını” söylemişti. Borges’in, projesini tamamlayabilmek için kuzeninden 6.500 dolar da borç aldığı iddia ediliyor.

Ailesi, Borges’i en son 27 Mart tarihinde gördüklerini ve üzerinde kimlik belgelerinin bulunmadığını söylüyorlar. Psikoloji bölümünde öğrenci olan Borges’in son derece zeki olduğu ve daha önce bu şekilde davranmadığı belirtiliyor. Borges’in ayrılırken yanında herhangi bir şey almadığı söyleniyor.

Borges’in bir an önce ailesine kavuşmasını dilerken, arkasında bıraktığı kimsenin içinden çıkmayı beceremeyeceği “odadan kaçış” benzeri odası için de kutluyoruz. Umarız işi gücü olmayan birileri en kısa zamanda bu şifreli yazıları ve kitapları çözerek bizleri de aydınlatır.

 

Kaynak: Daily Mail