bilimhaber

NASA, Solar Probe Plus Görevi ile İlgili Açıklamalarda Bulunacak

NASA, yayımlanan bir basın bülteni ile 31.05.2017 Çarşamba günü Solar Probe Plus Görevi hakkında bilgilendirilme yapılacağını duyurdu.

NASA yetkilileri yayımladıkları bir basın bülteni ile 31.05.2017 Çarşamba günü EDT 11.00’da (Türkiye saatiyle 18.00) Solar Probe Plus görevi hakkında bilgilendirmede bulunacaklarını açıkladı.

Basın açıklamasının kalan kısmı şu şekilde:

Solar Probe Plus görevinin 2018 yazında fırlatılması planlanıyor. Güneş’in yüzeyinden dört milyon mil [yaklaşık 6.5 milyon km] uzaklıkta yörüngeye oturacak ve tarihteki hiçbir uzay aracının maruz kalmadığı sıcaklıklar ve radyasyona maruz kalacak uzay aracı, Güneş’in dış atmosferini keşfedecek ve yıldızların fiziğinin nasıl işlediği hakkında on yıllardır sorulan sorular hakkında kritik gözlemlerde bulunacak. Elde edilecek veriler, Dünyadaki yaşamı olduğu kadar uzaydaki uydular ve astronotları etkileyen önemli uzay hava durumu tahminlerini iyileştirecek.

Görev kapsamında incelenecek noktalar olarak “neden Güneş’in korona ismindeki atmosferinin neden fotosfer olarak adlandırılan yüzeyinden daha sıcak olduğu”, “Güneş rüzgarlarının sahip oldukları hızlara nasıl ulaştıkları” ve “Güneş tarafından zaman zaman yayılan yüksek enerjili parçacıkların incelenmesi” gösteriliyor.

Yapılacak açıklamayı NASA TV‘den, veya Youtube kanalından canlı olarak izleyebilirsiniz.

Görev hakkındaki önceki habere buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:

https://www.nasa.gov/press-release/nasa-to-make-announcement-about-first-mission-to-touch-sun