Genel

Forumlara e-posta adresi vermeden nasıl üye olunur?

Bir tane dandik kitap indirmek için iş başvurularında kullandığınız e-posta adresini heder etmeyin…

 

Hangimizin başına gelmemiştir ki: Çocukluğunuzdan artık baskısı olmayan bir kitabı, yalnızca bir kez daha dinlemek istediğiniz artık hiçbir yerde bulunmayan bir albümü veya aramanızla hiçbir ilgisi olmadığını bildiğiniz ancak yine de tüm arama kelimelerini içeren bir bilgiyi saatler süren aramadan sonra adını telaffuz edemeyeceğiniz, uzantısını bile daha önce duymadığınız bir sitede bulup, siteye girince sizden üye olmanızı istedikleri o siteyle karşılaşmak…

Evet, o aradığınız dergiye bir kez daha göz atmayı gerçekten istiyor olabilirsiniz; o albüm youtube’a yüklenene kadar beklemek istemiyor olabilirsiniz, ama bu, günde yirmi beş tane penis büyütme postası ve Mozambik’teki kayıp kuzeninizin sizden banka hesap numaranızı ve 100$ dolar istediği postları da istediğiniz anlamına gelmiyor. Ama kendi e-postanızla üye olursanız, SPAM postalarla başa çıkabilecek misiniz? SPAM oldukça rahatsız edici olabilir:

Tabii ki RAOST ekibi olarak hiçbir üyemizin at kadar çüke sahip olmasını önlemek, veya Mozambikli akrabalarından 3 trilyon dolar almasını engellemek istemeyiz. Ancak eğer atlardan hoşlanmıyorsanız veya ananeniz hatırlayabildiği kadarıyla yedi sülalenizin Mozambikli değil Amasyalı olduğundan emin görünüyorsa, belki de bu hayalleri bir tarafa bırakmanın vakti gelmiştir. Eğer ikna olmadıysanız, lütfen aşağıdaki videoyu izleyin:

Şimdi, bunu bilenleriniz ve kimseye anlatmayanlarınız köşede tek ayak üstünce dururken, bilmeyenleriniz lütfen okumaya devam edin. Bu sitelerden “onay postası” göndermeyenlere elbette [email protected] girilebilir – “q” ve “@” aynı tuşta olduğundan bir çeşit verimlilik kaygısı… Siz tabii ki “qwert@[email protected]” veya “[email protected]” da kullanabilirsiniz. Biraz daha vakti, enerjisi ve mesaj kaygısı olanlar “adminbunlarlaugrasmaadamgibiiş[email protected]”u da kullanabilir. Ancak site onay postası gönderiyor olabilir; işte zurnanın zırt dediği yer!

Lakin ki öyle de değildir. Bu gibi kaygıları fark eden birtakım insanlar, sizlere beleş bir hizmet sunuyorlar: Geçici mail adresi… Bu sitelere girip, anında geçici bir e-posta adresi edinmeniz mümkün. Şöyle ki, genel olarak size 10 dakikalık rastgele bir e-posta adresi veriyorlar, eğer isterseniz bir çoğundan 10 dakika daha edinebiliyorsunuz. Üye olup, aktivasyon postasındaki adrese tıklayıp, bir daha da ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu hizmet aslına bakılırsa uzunca bir süredir var, bu nedenle bazı siteler bu hizmetlerin uzantılarını bloklamış durumda. Ancak birinden birinin mutlaka işe yarayacağından emin olabilirsiniz. Adresler aşağıda…

Guerrillamail.com

10minutemail.com

Veya yayın hayatına yeni başlayan yerli geçici e-posta sağlayıcısı, “Türkiye’nin en b*ktan e-posta servisi” Bok Mail’ı da kullanabilirsiniz:

Bokmail.com

Eğer bu adresler bloklu ise, bu isimleri aratarak pek çok benzer adrese ulaşabilirsiniz. Yalnızca, sizden herhangi bir bilgi isteyen olursa, vermemeye özen gösterin; zaten en baştaki amacımız da buydu. Kolay gelsin.