film

Kader, özgür irade ve zamanda yolculuk: Synchronicity

 
Jim Beale (Chad McKnight), çalışmalarına sponsor olan bir girişimci sayesinde ilk kez yapay bir solucan deliği oluşturmak üzeredir. Ancak solucan deliği açıldığında, karşı taraftan gelen beklenmedik bir obje, Beale’ı, icadının çalıştığını kanıtlamak için nereden ve nasıl geldiğini çözmek zorunda bırakır. Gelişen olaylar, Beale ve ekibinin, icat ettikleri makinanın gerçekte yapabileceklerini yeniden yorumlamalarına ve Beale’ın kendi geçmiş ve geleceğine müdahale etmek zorunda olduğuna inanmasına yol açar.
 

 
Synchronicity, bütünsel olarak bakıldığında harika buluşları ve efektleri olan filmler arasında olmasa da, girift hikâyesi ve sürükleyici senaryosu ile kendini izletmeyi başaran filmlerden. Özellikle türün hayranları tarafından iyice anlaşılmak için birden fazla kez (ve büyük ihtimalle kağıt kalem ile) izlenmesi muhtemel.
 
Synchronicity, zamanda yolculuk alt türünün hayranları tarafından mutlaka izlenmesi gereken filmlerden olmakla beraber, her ne kadar kendisinden önce gelen bazı filmler kadar dikkat gerektirmese de, pek de hızlı olmayan senaryosu ve zaman zaman türe yabancı izleyiciler için sıkıcı veya hatta haksız olarak saçma olarak nitelendirilebilecek bir yapım. Karakterler bir çok noktada tek boyutlu olmasına rağmen, solucan deliğinden taklalar atarak çıkıp, ortalıkta kim varsa taranan aksiyon filmlerinin aksine, yine de gerçeğe yakın, inandırıcı kaygıları ve güdüleri olan karakterleri ile bu tür filmlerden sıkılanlar için de güzel bir bilimkurgu tercihi.
 

 
Orijinal adı: Synchronicity
Yapım yılı: 2015
Yönetmen: Jacob Gentry
Tür: Bilimkurgu – Gerilim, gizem
Alt tür: Zamanda yolculuk
Zamanda yolculuk türü: Nedensel döngü, paralel evrenler
IMDB puanı: 5,5 (6.063 oy ile)
İlgili bağlantılar: Synchronicity (2015)@Wikipedia, Synchronicity (2015)@IMDB