film

Yokedici (1984)

 
Gelecekte, insanlar ve makinalar arasındaki savaşın seyrini değiştirmek için, makinalar Yokedici isimli bir android’i (Arnold Schwarzenegger), oğlu ileride, makinalar ile yapılacak savaşta önemli bir rol oynayacak Sarah Connor (Linda Hamilton) adlı bir garsonu öldürmesi için zamanda geriye gönderir. İnsanlar tarafından da, Connor’ı koruması amacıyla, Kyle Reese (Michael Biehn) isimli direnişçi gönderilir ve Connor ile Reese, yenilmez gibi görünen Yokedici ile mücadele etmeye başlarlar.
 

 
Zamanda yolculuk, yapay zekâ, insanlar-makinalar arasındaki savaş gibi oldukça ilgi çekici başlıklar içermesine rağmen, The Terminator, her ne kadar serinin devam eden filmlerinde bu başlıklar kısmen derinleştirilmiş, genişletilmiş olsa da, kendi başına oldukça saf bir aksiyon filmi. Aslına bakılırsa, bu açıdan, günümüzdeki aksiyon filmleri için standartları belirlemiş filmler arasında sayılabilir.
 
Eğer, bilimkurgu türünde fazla akıl yormayacağınız iyi bir film izlemek veya bir seriye başlamak istiyorsanız, bu film gerçekten doğru tercih. Filmin efektlerinin de aradan geçen otuz iki yıla rağmen, hala dikkat dağıtacak kadar eskimemiş olduğunu da belirtmekte fayda var.
 

 
Orijinal adı: The Terminator
Yapım yılı: 1984
Yönetmen: James Cameron
Tür: Bilimkurgu – Aksiyon, gerilim
Alt tür: Android, yapay zekâ, zamanda yolculuk
Yapay zekâ türü: Sosyopat
IMDB puanı: 8,0 (620.351 oy ile)
İlgili bağlantılar: Terminator (1984)@Wikipedia, Terminator (1984)@IMDB