film

Self/less ya da nasıl endişelenmeyi bırakıp zenginleri sevmeyi öğrendim

 

Emlak kralı Damian (Ben Kingsley), ölümcül bir hastalıktan mustariptir ve sağlığı hızla daha kötüye gitmektedir. Eski bir dostunun tavsiyesi ile, Albrigth (Matthew Goode) isimli bir girişimci/bilim insanının sağladığı, laboratuvarda üretilen genç bir bedene zihnini transfer etme işlemini yaptırmakta karar verir. Ancak Albright ve şirketinin habersiz olduğu karanlık bir tarafı vardır ve çok geçmeden işler ters gitmeye başlar.

Self/less, zihin yükleme olarak adlandırılabilecek alt bilimkurgu türünde bir aksiyon filmi. Filmin bilimkurgu tarafının oldukça zayıf olduğunu belirtmekte fayda var; bilimkurgusal ögeler, yalnızca aksiyonu başlatabilmek için kullanılmış denebilir. Prodüksiyon açısından iddialı ve temiz olmasına rağmen, aksiyon açısından da filmin vadettiği herhangi bir yenilik bulunmuyor. Tek boyutlu karakterleri, bir iki ufak an hariç tamamen klişelerden oluşan senaryosu ve yüksek doz aksiyonu ile, izlemenizi tavsiye ettiğimiz bir film değil. Ayrıca, hiçbir şüpheye düşmeden, filmin tuhaf bir “zengin” güzellemesi olduğu söylenebilir. Aşağıda bu noktayı biraz açacağız, o yüzden eğer filmi izlemeyi düşünüyorsanız (düşünmeyin), bu kısmı atlamanızı tavsiye ederiz


Sonuç olarak, Self/less, ciddi prodüksiyonlu vasat bir film. Aksiyon severler tarafından sıkılmadan izlenebilir, ancak bir bilimkurgu filmi olarak hayal kırıklığı yaratması kaçınılmaz.

Orijinal adı: Self/less
Yapım yılı: 2015
Yönetmen: Tarsem Singh
Tür: Bilimkurgu – Aksiyon, gizem
Alt tür: Zihin yükleme
IMDB puanı: 6,5 (64.436 oy ile)
İlgili bağlantılar: Self/less (2015)@Wikipedia, Self/less (2015)@IMDB