film

Yeni Teoriye Göre Predator ve Terminator Aynı Evrende Geçiyor

Yeni hayran teorisine göre Predator evreni ile Terminator evreni aslında aynı, ve T-800 aslında Dutch Schaefer

 

Cracked.com’da yayımlanan bir teoriye göre, Alien/Predator evreni ile Terminator evreni aynı ve dahası, Terminator filminde Arnold Schwarzenegger’in canlandırdığı T-800, 1987 tarihli Predator filmindeki, yine kendisi tarafından canlandırılan Alan “Dutch” Schaefer isimli askerin görünüş ve dövüş yetenekleri baz alınarak geliştirilen bir cyborg.

Büyük ihtimalle gerçek hayatta da cyborg(görsel: Skynetsarmy)

Bağlantılar SKYNET‘i üreten Cyberdyne Systems şirketi ile başlıyor. Senaryosunu James Cameron’un yazdığı 1986 tarihli Aliens filminin senaryosunda, filmdeki Bishop, diğer adıyla Hyperdyne Systems 120-A/2‘nin, senaryonun önceki versiyonlarında, Cyberdyne Systems tarafından üretilmiş olduğu şeklinde yazıldığı söyleniyor.

Aliens’ın senaryosunun daha erken bir hali (görsel: Skynetsarmy)

Fakat telif sorunları yaşanmaması için, senaryonun son halinde bunun Hyperdyne Systems olarak değiştirilmiş olduğu söyleniyor. Hatta bunun için ayrı bir teori de mevcut, şöyle ki, Terminator 2: Judgement Day filminde tahrip olan Cyberdyne Systems şirketi, daha sonra Hyperdyne Systems olarak yeniden kurulmuş olduğu iddia ediliyor. Şu durumda, 120-A/2 ile T-800 aynı şirket tarafından geliştirilmiş oluyor.

T-800, namı diğer Terminator (görsel: Skynetsarmy)

Predator’daki Dutch’ın, Terminator bağlantısı konusunda ise, Van Verde Ormanına, isyancıların rehin almış olduğu bir CIA ajanını kurtarmak için gittiklerinde, tesadüfen Predator ile karşılaşmış olmadıkları, aslında Predator’ün bölgedeki varlığının bilindiği ve Dutch ile ekibinin, Predator’e karşı test edilmek ve “mükemmel askeri bulmak” için bölgeye gönderildikleri iddia ediliyor. Bu şekilde, mükemmel asker Dutch bulunmuş oluyor ve T-800’ü geliştimek için kullanılıyor.

Bu iddianın dayanağı ise, Capcom’a ait 1994 yapımı Alien vs Predator oyunu gösteriliyor. Alien vs Predator isimli filmin senaryosunun 1990-1991 yılları arasında hazırlandığı, ancak 2004 yılına kadar rafa kaldırılmış olduğu belirtiliyor. Ancak bu boşlukta, filmin oyunu piyasaya sürülmüş oluyor.

Capcom’a ait 1994 yapımı Alien vs Predator (görsel: Skynetsarmy)

Oyundaki karakterlerden biri ise, tam olarak Dutch Schaefer, ve oyunda cyborg olduğu söyleniyor. Cyborg’un model numarası da CDS-170A3 (evet, Cyberdyne Systems 170A3). Bunun Bishop’un model numarasına olan benzerliği de bağlantıyı güçlendiriyor. (120-A/2 ve 170A3, bir iddiada bulunmak için yeterince yakın)

Alien vs Predator oyunundaki Dutch karakteri (görsel: Skynetsarmy)

Yani, CDS-170A3, Predator filmindeki olaylardan sonra, ordu tarafından, Cyberdyne Systems işbirliği ile Dutch Schaefer’in genleri kullanılarak dünyadışı yaratıklarla savaşmak için üretilen bir asker-cyborg. Teori bu şekilde.

Eğer bu teoride bir gerçek payı varsa, belki de önümüzdeki yıllarda her iki evrene ait fikirler suyunu çektiğinde Aliens vs Predator vs SKYNET vs İnsanlar gibi üzerine bir de zamanda yolculuk olan bir film izleyebiliriz.

 

Kaynaklar: Skynetsarmy, Cracked