haberteknoloji

RoboRahip ile tanışın! | Video

Gizmodo’nun haberine göre, Almanya’nın Wittenberg şehrinde bulunan kiliselerden biri, rahiplerini Bless U-2 isimli bir robot ile upgrade etmeye karar vermiş.

Segensroboter, yani “kutsayan robot”un dokunmatik bir ekranı ve önceden programlanmış bir “kutsama hareketi” bulunuyor. Robot kutsama sırasında ışıklar saçan kollarını kaldırıp kaşlarını çatarak, o sırada kutsamakta olduğu kişiye “Tanrı seni kutsasın ve korusun” diyor. Kutsama işlemi için erkek veya kadın sesleri ile birlikte, Almanca, Lehçe, İspanyolca, Fransızca ve İngilice dillerinin seçilebileceği belirtiliyor.

Kilise görevlilerinden Stephan Krebs, “Kilisedeki çalışmaları tamamen robotize etmek istemiyoruz, yalnızca bir makinaya teolojik perspektifi getirip getiremeyeceğimizi görmek istiyoruz,” diyor.

Yakın zamanda Dubai Polis Kuvveti de ekibinde robot-polislere yer vereceğini açıklamıştı. Kolluk kuvvetleri ve din işleri gibi lüzumsuz alanlardan sonra robotların özellikle madencilik, petrol işçiliği ve inşaat gibi gerekli alanlardaki kullanımlarını da sabırla bekliyoruz.

 

Kaynak:

http://gizmodo.com/let-germanys-robopriest-offer-you-guidance-and-protecti-1795651747