haber

Yeni bulgulara göre, uzaylılara ait mesajlar alıyor olabiliriz

Quebec Laval Universitesi’nden Ermanno Borra ve Eric Trottier, Samanyolu Galaksisindeki 2.5 milyon yıldızı inceledikleri araştırmada, bu yıldızlar arasından 234 tanesinden geri kalanlardan farklı modülasyonda bir ışık titreşimi alındığı belirtiliyor.

Hazırlanan makalede, alınan sinyallerin, Borra’ya ait 2012 tarihli başka bir makale içerisinde belirtilen, uzaylı zeki yaratıkların evrende fark edilmek için kullanılma ihtimali bulunan bir sinyal modülasyonu ile örtüştüğü tespit edildi.

20161029_yildizlardan_uzaylilara_ait_mesajlar_mi_aliyoruz_fig01

Fig.1. 2.500.000.000 yıldızdan yalnızca 234 tanesinin Dünya’yı istila etme ihtimali olması uzmanlar için oldukça rahatlatıcı (görsel: Hubble),

14 Ekim’de, Publications of the Astronomical Society of the Pacific dergisinde yayımlanan çalışmada “Tespit ettiğimiz sinyallerin, daha önceki bir çalışmada, ETI (extra-terrestial intelligence) [dünya dışı zekâ] tarafından kullanılma ihtimali olduğu ifade edilen bir sinyal türü ile tam olarak çakıştığını, ve dolayısı ile bu hipotez ile uyumlu olduğunu fark ettik. Ayrıca sinyallerin yalnızca çok az sayıdaki yıldızda, dar bir tayfta ve güneş benzeri bir yıldız civarında merkezlenmiş olması da ETI hipotezi ile uyumluluk içinde.”

20161029_yildizlardan_uzaylilara_ait_mesajlar_mi_aliyoruz_fig02

Fig.2. Yapılan çalışmalarda, uzaylıların gözünü korkutmak için en silah gibi görünen araçlar kullanılıyor (görsel: Space.com)

Fakat çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, bulgunun kesinleşmesinden önce, başka gözlemlerin de yapılması gerektiğini ve böylece geri kalan tüm ihtimallerin elenmesi gerektiğini de ekliyorlar; zira ETI tarafından kullanılabilecek sinyal metotlarının kendisi de bir hipotez halinde ve kanıtlanmayı bekliyor.

Bulguların, bağımsız gruplar tarafından incelenmesi, aynı sonuçların elde edilmesi ve doğal olaylarla yapılabilecek tüm açıklamaların ihtimal dışı kalmasından sonra, uzaylılar ile ilgili düşünülmeye başlanabileceği söyleniyor.

Kaynaklar: Independent, Space.com