filmhaber

Warner Bros. Matrix’e dönmeyi düşünüyor

 

Yakın zamanda yayımlanan haberlere göre, Warner Bros. Matrix evrenine yeni bir film daha ekleme kararı aldı ve çalışmalara başlandı. Zak Penn’in (X-Men: X2, X-Men: Last Stand, The Incredible Hulk, The Avengers) bir öykü/senaryo çalışmalarının başlangıç aşamasında olduğu ifade ediliyor. Başrol olarak Michael B. Jordan’ın düşünüldüğü ancak bununla ilgili henüz kesinleşen bir durum olmadığı belirtiliyor.

 

 

Matrix’in evreninin ilk filmi 1999 yılında yayımlandığı anda yalnızca bilimkurgu severlerin değil, geniş izleyici kitlelerinin aklını aldı diyebiliriz. Öyle ki adeta devasa kitleler, birilerinin onların yaşamının gerçek değil, yalnızca bir bilgisayar simülasyonu olduğunu açıklamaları için, ne istediklerini bilmeden bekliyordu.

Serinin sonraki iki filmi de başarılı oldu kuşkusuz ancak, 2003 yılında Nick Bostrom’un yayımladığı Simülasyon Argümanı da devreye girince, bir bilgisayar programı içinde yaşadığımız tezi, neredeyse genel geçer kabul görmeye başladı ve elbette Matrix de bilimkurgu klasikleri arasındaki yerini aldı.

Yeni bir filmin, eski üçlemenin doğrudan bir devamı veya yeniden çekimi olmasından ziyade, yakın zamanda Lucas Film’in Star Wars evreninde yapmış olduğu gibi, iyi bilinen bir evren içerisinde geçecek yan hikâyeler veya karakterlerden bir veya birkaçının geçmişine göz atıldığı tarzda olabileceği iddia ediliyor. Örnek olarak Morpheus’un veya Trinity’nin, Matrix’in ilk farkına varmalarının hikâyeleri veriliyor.

 

 

Matrix evrenine ait yeni bir film fikrinin, eski üçlemenin prodüktörü olan Joe Silver’dan geldiği ancak kendsinin Warner Bros. tarafından bütçe kontrolü konusunda başarılı olmadığı ve aynı zamanda Wachowski Kardeşler ile arasının açık olduğu düşünüldüğü iddia ediliyor. Wachowski Kardeşler’in ise şu an için projeyle herhangi bir bağının bulunmadığı ve proje hayata geçirilmeye karar verilirse nasıl bir rol üstleneceklerinin belirsiz olduğu söyleniyor.

Warner Bros. Stüdyolarının konuyla ilgili yorum yapmadığı da belirtiliyor.

 

Kaynak: Hollywood Reporter, Gizmodo