haber

Google’a ait DeepDream, rüyasında Bob Ross’u gördü

DeepDream, LSD içip Bob Ross izlese ne olurdu diye merak eden bir takım tekinsiz kişiler garip bir video hazırladı

 

Google’a ait DeepDream isimli yapay sinir ağı, bir süre önce yarattığı gerçeküstü görsellerle oldukça fazla konuşulmuştu. Sistem, bir görselde bulunan örüntüleri tekrar tekrar işleme sokarak, bunları tanıyabileceği hale getirirken, aslında pek çoğumuzun 43 derece ateşle havale geçirirken gördüğü kabusları üretmeyi başarmıştı.

Birileri Google’a ait DeepDream’den Bob Ross’un bütün bir televizyon programını geçirdi. Sonuçlar, kişiden kişiye “cehennemi bir karabasan” ile “ışığı gördüm, böyleydi” arasında değişecek gibi görünüyor. Video’nun yaratıcısı, artBoffin isimli Vimeo kullanıcısı şöyle demiş:

Bu çalışma, bir yapay zekâ LSD içtikten sonra Bob Ross izlese ne olacağını temsil ediyor. Burada derin öğrenme sistemlerinin mantık dışı etkililiği ve tuhaf iç işleyişlerini görülüyor. Var olmayan görüntüleri bulmaya çalışan bir sistemin halüsinasyonlarıyla birlikte, insan sesinin kendine has özellikleri de burada öğreniliyor ve üretiliyor.

 

 

Eğer bu resimlerden hoşlandıysanız, sizi yargılamıyoruz. Eğer daha ileri gitmek istiyorsanız, buradaki siteye kendi fotoğraflarınızı yükleyip DeepDream tarzında işleyerek, tüm dostlarınıza aslında psikolojik olarak ne kadar sorunlu biri olduğunu, mümkün olabilecek en kibar şekilde anlatabilirsiniz. Videonun tamamını aşağıda görebilirsiniz.